Tuesday, November 12, 2019 21:30

Caz real: Persoana supercalificata disponibilizata – partea II

     
Posted by on Friday, January 29, 2010, 10:55
This item was posted in Joburi in strainatate and has 0 Comments so far.

Salut! – PARTEA II

Problema cursurilor
Un subiect foarte drag mie, care de cand ma stiu am investit in mine si consider asta cea mai buna investitie.
In aceasta perioada chiar am facut un curs de sisteme de management al mediului, pe banii proprii si va asigur ca au fost o gramada.
Am ales acest curs pt ca in anunturile de job-uri pe managementul calitatii (asta este alt domeniu de nisa in care am lucrat) apareau comasate cerinte de standarde de calitate cu standarde de mediu si deh, am zis sa ma adaptez…un curs putand constitui un inceput.
DAR UN CURS NU TE FACE SPECIALIST, NU TINE LOC DE EXPERIENTA PROFESIONALA, ci este DOAR un demers necesar dar nu si suficient.
Cred ca trebuie sa ai minunata sansa ca cineva sa iti deschida cv-ul sa vada ca l-ai facut, sa iti inteleaga acest demers in masura in care nu ai experienta in domeniu si sa investeasca incredere in tine din acest punct de vedere ca sa iti dea sansa sa o iei de la 0 intr-un domeniu complet nou.
Asa ca, desi sunt adepta invatarii si perfectionarii continue, am rezervele mele,
bazate pe experienta concreta proprie, privitor la cheia succesului o constituie cursurile…sa fim seriosi, nu te ajuta uneori nici a doua facultate facuta pe bune!
Asa ca ma intreb: care este secretul cursurilor? Ce curs sau cursuri ar trebui sa faci, ca sa tina si loc de experienta si sa poti fi considerat recalificat? Va rog, nu imi spuneti ca “exact acele cursuri pe care nu le-ai facut…”

Outplacement

Ma bucur pt ca la un moment dat a intervenit cineva sa faca diferenta intre outsourcing si outplacement.

Nu de alta, dar avand ca prioritate 0 gasirea unui job, am trecut peste faptul ca BCR-ul m-a disponibilizat si am zis sa apelez si la acest minunat serviciu pe care BCR-ul il pune la dispozitie, cu ajutorul salariatilor Petrom. Pe principiul “de la un porc si un fir de par este bun” (recunosc, nu e din Darwin, e din intelepciunea populara) m-am dus sa vad cum ma poate ajuta fostul angajator sa ma integrez pe piata muncii.

Nu intru in amanunte dar mentionez:
-printre serviciile oferite prin outplacement unul este intocmirea dosarului de somaj: eu am incheiat relatiile de munca din iunie 2009 si fostul angajator informeaza cu privire la acest lucru de abia in octombrie 2009!!! Curat ajutor!
-desi persoana cu care am avut contactul initial a fost foarte amabila (mi-a trimis niste materiale pe e-mail si un link pt un curs, la solocitarile mele) in momentul cand am avut o problema concreta cu definitivarea formei unei aplicatii, NU am avut partener de discutie, ca sa ma exprim elegant.
Nu spun ca treaba asta cu outplacement nu poate sa mearga, sunt convinsa ca unora le poate fi util, dar la mine nu a functionat. Cred ca tine mult si de profilul celui care apeleaza la astfel de servicii, de asteptarile acestuia si ne nevoile concrete.
Detaliile scurtei mele colaborari pot constitui o alta telenovela, a propos de oamenii de HR.

Planuri
Evident ca am si alte planuri, adica ce sa mai fac pe langa trimisul intensiv al aplicatiilor pe site-uri, drept candidaturi spontane etc…
Cursuri: am in vedere cursuri de accesare fonduri europene si project management, ca asa imi rezulta din studierea a tot felul de job-uri, pt care nu am experienta dar tare as avea potential…este de studiat si investigat, pt ca as vrea sa gasesc niste firme care fac training ca lumea, nu care doar umbla dupa taxa de curs.
In plus, ma pun la punct cu noile publicatii care mi-au aparut pe specialitatea mea de baza, si credeti-ma, a fost o experienta sa fac rost si de ele…ca lumea nu te mai cunoaste…
Si ar mai fi si altele, dar nu va plictisesc.

Inchei aici partea II.

CorinaConstantinescu